Praag in Utrecht met Maarten van Rossem

Zaterdag barst in Utrecht het City2Cities festival los! Literatuur uit Utrecht, Barcelona en Praag staat centraal. Uit Tsjechië komen onder anderen Markéta Pilátová, die de roman Mijn ogen leiden naar jouw huis schreef, een Praags sprookje over een dubbelagent in Brazilië – maar dan échte literatuur! Deze week verschijnt mijn recensie over haar roman in De Groene Amsterdammer. Ook komt Tomáš Zmeškal naar Utrecht: een boomlange Congolees uit Tsjechië, met een interessant levensverhaal. Voor De Standaard neem ik een interview af. En op vrijdag 27 april presenteer ik een avond over Václav Havel. Schrijver Jáchym Topol vertelt over zijn plannen met de Havel-bibliotheek, biografe en vriendin Edá Kriséova over de man Havel, vertaler Kees Mercks over de schrijver Havel. En de avond wordt geopend door de man die één grote zwaai duidelijk kan maken wat Havel voor de wereldpolitiek heeft betekend: Maarten van Rossem. Voor informatie en reservering: http://www.city2cities.nl

Dit bericht werd geplaatst in Interviews on stage, Nieuws, Publicaties en interviews. Bookmark de permalink .