Stokoude idealisten met hoop op toekomst

‘Los Indignados’ noemt de Spaanse protestbeweging zich die oproept tot navolging van de Arabische Lente. In Mexico worden de demonstranten tegen de economische en politieke situatie ‘the Indignados’ genoemd en de Franse bezetters van pleinen heten de ‘Indignés’. Zij hebben hun geuzennaam ontleend aan het protestpamflet Indignez-vous van de 94-jarige Franse mensenrechtenactivist Stéphane Hessel. In Nederland verscheen zijn oproep als Neem het niet! Het nieuwe pamflet van Stéphane Hessel, dat hij samen met zijn strijdmakker Edgar Morin, 90 jaar oud, schreef, heet De weg van de hoop. Daarover schreef ik een artikel dat in het nieuwe nummer van Nieuwe Liefde wordt gepubliceerd, dat in mei te koop is. Zie http://www.denieuweliefde.com/nl/huidig-nummer/ voor meer (verkoop)informatie over dit nieuwe magazine!

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .