London Book Fair en festival Utrecht

Net terug van de Bookfair in Londen, waar ik voor uitgeverijen Singel (onder andere Querido en De Arbeiderspers), Vantilt en Marmer vanuit het International Rights Center heb geprobeerd zoveel mogelijk Angelsaksische uitgevers te interesseren voor Nederlandse boeken. Zo ziet dat eruit, maar dan 30 rijen dik:
IRC slider - 1138x400En nu ben ik volop aan het lezen voor het ILFU, het nieuwe literatuurfestival in Utrecht (voorheen het City2City festival). Daar interview ik vrijdag aanstaande Nell Zink en zaterdag Griet Op De Beeck. Voor kaarten: http://www.ilfu.nl/
Het wordt een mooi festival met interessante schrijvers en op een prachtige locatie: het voormalige postkantoor aan De Neude. City2Cities-001
Naast de hoofdgasten als Nell Zink, Jonathan Coe, Laurent Binet, Kim van Kooten en vele anderen is er ook de uitreiking van de Filter Vertaalprijs. Speciale aandacht dus voor die geweldige mensen die de literatuur in andere talen voor ons ontsluiten, en die wat mij betreft niet genoeg in het zonnetje gezet kunnen worden: de vertalers!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .