Nell Zink en Griet Op De Beeck

Het International Literature Festival Utrecht is weer voorbij: een mooi festival met — het zal de Lezeres des Vaderlands bevallen! — meer vrouwelijke dan mannelijke schrijvers. En ook met meer vrouwelijke dan mannelijke interviewers trouwens.
Ik mocht Griet Op De Beeck interviewen in de grote hal van het voormalige postkantoor, en (zie hieronder) de Amerikaanse schrijfster Nell Zink in de voormalige Postkamer. Zink is een geestige, om niet te zeggen door en door ironische schrijfster die weliswaar in Duitsland woont maar haar afkomst uit het arme Virginia niet bepaald verloochent. Volgens haar is meer dan de helft van de inwoners daar drugsdealer. Het werd een mooi hyperbolisch gesprek!
Nell Zink 22 april 2016

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .