Remco Campert gefeliciteerd!

Omdat ik in de jury van de Prijs der Nederlandse Letteren mocht zitten wist ik het al een tijd. Wij hadden Remco Campert voorgedragen voor deze meest prestigieuze prijs in de Nederlandstalige literatuur, en het zou wel heel raar lopen mochten de ministers niet een gat in de lucht springen met onze voordracht.
En zondag was het dan zover: het nieuws mocht naar buiten worden gebracht. Ik was zelf op de nieuwjaarsreceptie (ja, je leest het goed) van de Vereniging van Schrijvers en Vertalers en de LIRA in Arti te Amsterdam, waar we op 2015 proostten en de 110de verjaardag van de VVL (Vereniging van Letterkundigen) vierden. Dezelfde VVL die in 2006 in een open brief ervoor pleitte het prijsbedrag voor de Prijs der Nederlandse Letteren van 16 naar 40 duizend euro te verhogen.
Toen kreeg ik een sms dat zojuist op de radio het nieuws was gebroken. En ik kon het niet laten vervolgens iedereen die ik in Arti sprak te vertellen dat Remco Campert de Prijs der Nederlandse Letteren had gekregen. Eindelijk mocht ik mijn tong loslaten! En wat zo leuk was: iedereen reageerde blij, verheugd, ‘terecht’. Dus Remco: gefeliciteerd!
Campert wint Gouden Schrijfmachine

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .