Oek de Jong, Mircea Cartarescu en meer…

Komende week interview ik Arthur Japin over zijn nieuwe roman Maar buiten is het feest. En voor De Standaard ga ik Oek de Jong interviewen, die met een nieuwe, achthonderd pagina’s lange roman komt. Ik ben zeer benieuwd…
Ook weer nieuwe recensies: De lichte dagen van Zsuzsa Bánk, deel II van De Nieuwkomers van de Sloveen Lozje Kovačič (in De Standaard), en het grandioze De trofee van de Roemeen Cartarescu (in De Groene Amsterdammer). Zie voor het overzicht van recensies van Nederlandse literatuur mariavlaar.com/2012/01/24/recensies-van-nederlandse-literatuur/ en voor de recensies van vertaalde literatuur mariavlaar.com/2012/01/23/recensies/

Maria Vlaar met Jáchym Topol

In Filter verschijnt mijn derde column; dit keer over het geloof in literatuur en meer… Ook weer nieuwe live-programma’s op komst: in het weekend van 17 en 18 november interview ik Madeline Miller voor Crossing Border Antwerpen, en ik ben gevraagd een programma te maken en te presenteren voor Passa Porta, hét tweejaarlijkse internationale literaire festival van Brussel. Eerder deze maand interviewde ik voor Manuscripta in Amsterdam en bij de boekpresentatie in Spakenburg de schrijvers Jannetje Koelewijn (De hemel bestaat niet) en Wim Duijst (De engel van Spakenburg).

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.