David Grossman

‘Het is alsof ik nooit geleefd heb, als was niets ooit echt gebeurd van alles wat me overkomen is, tot jij, mijn kind, bent doodgegaan.’ De Israëlische schrijver David Grossman, bekend van boeken als Zie: liefde, verloor in 2006 zijn twintigjarige zoon Uri, soldaat in het conflict Israël – Libanon. Uri sneuvelde enkele uren voor de wapenstilstand.
Het moment dat Grossman en zijn vrouw het bericht kregen, is door de schrijver meermaals aangrijpend beschreven. Met zijn nieuwe boek Uit de tijd vallen, dat deze week in Nederlandse vertaling verschijnt, zoekt Grossman opnieuw naar een vorm voor zijn rouw.

In De Standaard verschijnt op 17 augustus mijn recensie
over het nieuwe boek van Grossman. In september interview ik hem voor de GPD-bladen en voor het tijdschrift De Nieuwe Liefde.
In september gaat de film Nono, het Zigzag Kind in première op het Filmfestival in Utrecht, met Isabella Rossellini in de hoofdrol. Het is gebaseerd op David Grossmans gelijknamige boek Het Zigzagkind.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Interviews, Nieuws. Bookmark de permalink .