Genomineerd Biesheuvel prijs

Mijn debuut, de verhalenbundel Diepe aarde, is genomineerd voor de J.M.A. Biesheuvelprijs voor de beste verhalenbundel uit 2018. Ik ben zeer vereerd en heel blij. De andere genomineerden zijn Merijn de Boer met De geur van miljoenen en Gamal Fouad met De voorhuidenverzamelaar. De jury schrijft over mijn bundel:

Maria Vlaar heeft een doordachte bundel geschreven waarin de hechte samenhang tussen de verhalen – personages en plaatsen keren subtiel terug – langzaam zichtbaar wordt. Bij haar zoektocht naar wat zich onder de oppervlakte van het alledaagse bevindt legt Vlaar een grote ambitie aan de dag. Een zoektocht die vraagt om een brede variatie aan stijlen en thema’s, en vooral om uiteenlopende perspectieven. De imponerende bundel bevat verhalen vol melancholie, van dierbare herinneringen aan kampeervakanties tot stukgelopen vriendschappen, maar ook inktzwarte dystopieën in de nabije toekomst die zodanig aanschurken tegen de actualiteit dat ze niet meer helemaal ondenkbaar zijn. En toch is de toon vaak geestig en licht.

Maarten_Biesheuvel_met_Boekenweekgeschenk88,_Bestanddeelnr_934-1901

Maarten Biesheuvel

De winnaar ontvangt een geldbedrag dat via crowdfunding bijeengebracht wordt. Doneren kan tot 17 februari via de site http://www.jmabiesheuvelprijs.nl. Op 18 februari is de uitreiking, aanmelden kan via info@slaa.nl o.v.v. ‘Aanmelden J.M.A. Biesheuvelprijs’. Donateurs krijgen voorrang bij aanmelding. Overige aanmeldingen worden toegelaten op volgorde van binnenkomst.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .