Goede reacties op Diepe aarde

foto omslagDiepe aarde, mijn eerste verhalenbundel, krijgt goede reacties in de pers:
‘De korte verhalen van Maria Vlaar wil je blijven lezen. Vlaar kan het, ze begrijpt wat Tjechov bedoelt.’ (Het Parool)
‘In een vlotte, gebalanceerde stijl geschreven, waarin dialogen en duidend vertellen elkaar vloeiend afwisselen. Een gevarieerde bundel, waarin Vlaar ook de kans benut te experimenteren, wat enkele geslaagde teksten vol verrassende perspectiefwisselingen heeft opgeleverd.’ (De Groene Amsterdammer)
‘Vlaar schudt je wakker. Ze is geen zoetsappig verteller en komt, waar je er niet op bedacht bent, met nieuwe en onverwachte informatie. Diepe aarde doet denken aan Roald Dahl: de schrijver plaatst een wegwijzer, de lezer bedenkt de hel die er was, is, of nog gaat komen, er zelf bij. In beginsel is elk verhaal interessant. Vlaar laat het doorgaans fijnzinnig schrijnen.’ (NRC Handelsblad)
‘Vlaars verhalen nodigen de lezer uit zelf de schep ter hand te nemen en te spitten naar de kern.’ (De Volkskrant)
‘Stuk voor stuk bieden deze knap geconstrueerde verhalen inkijkjes in heel verschillende levens. Met oog voor detail en oor voor vlotte dialogen. Een veelbelovend debuut dat naar meer smaakt.’ (Bol.com)

 

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .