Diepe aarde

logo APIn mei 2018 gaat mijn debuut verschijnen bij De Arbeiderspers: een verhalenbundel met de titel Diepe aarde. Ik ben nu bezig met de laatste fase van redactie, omslagontwerp, achterplattekst…
De verhalenbundel gaat over wat er ten diepste beweegt achter het masker van de dagelijksheid. Zo koestert een stokoude vrouw in 2049 haar herinneringen aan gezinsgeluk tijdens een verregende vakantiedag: ‘Alles wat er op de wereld was bevond zich op dat moment in een kleine ruimte van tentdoek, acht vierkante meter, twee grote en drie kleine mensen.’ In andere verhalen vertel ik over de levens en liefdes van een wetenschapper met obesitas, een vrouw met een hoofddoek die ten prooi valt aan een politieke omwenteling, een man met een dubbelleven, een therapeute die hoopt op seks, een kunsthistoricus die in de ban raakt van een sekte die verlossing belooft, een jonge schoenmaker die al het moois en moeilijks nog te wachten staat, en nog een tiental anderen. In hun verlangen naar verbondenheid stuiten zij allen op verlies, verraad en rouw; tegelijk scheppen ze genoegen in liefde, werk en herinneringen.

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .