Het werk roept!

De zomer is bijna voorbij en het werk roept! De komende weken schrijf ik weer een aantal recensies en interviews voor De Standaard: onder andere een recensie over het nieuwe boek van Kristien Hemmerechts, een interview met de Israëlische schrijver Nir Baram en met de Duitse winnares van de Europese Literatuurprijs Jenny Erpenbeck. Verder ben ik een stuk aan het afronden over de biografie van Jacob Israël de Haan, door Jan Fontijn, en ga ik een stuk schrijven over de biografie van Emanuel Querido, de oprichter van uitgeverij Querido, door Willem van Toorn.

In De Groene Amsterdammer verscheen mijn recensie over de prachtige roman Het Kellendonkonmetelijke universum van de Roemeense schrijver Mircea Cartarescue. Zie hier het stuk:
http://www.groene.nl/artikel/schepper-van-hemel-aarde-en-meer
en in De Standaard verscheen een portret van Frans Kellendonk, naar aanleiding van de uitgave van De Brieven en Kellendonks 25ste sterfjaar. Zie:
http://www.standaard.be/cnt/dmf20150618_01737656

Verder staat de Frankfurter Buchmesse weer voor de deur, waar ik de buitenlandse rechten van uitgeverijen Marmer, Vantilt, De Arbeiderspers, Querido, Athenaeum en Nijgh zal vertegenwoordigen, en zijn we met het bestuur van de Vereniging van Schrijvers en Vertalers (waarvan ik voorzitter ben) de najaarsledenvergadering aan het voorbereiden. En dan ben ik als ‘manuscriptendokter’ ook nog een aantal interessante manuscripten aan het redigeren.
Meer nieuws volgt snel: bijvoorbeeld dat ik freelance programmamaker bij het fantastische literatuurfestival Winternachten in Den Haag word, waar tegenwoordig Sigrid Bousset programmaleider is.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .