Op het Boekenbal

Voor De Standaard toog ik samen met fotograaf Bram Budel naar het Boekenbal. We interviewden en fotografeerden Tommy Wieringa, Oek de Jong, Karin Amatmoekrim, Nelleke Noordervliet, Connie Palmen, Adri van der Heijden en Mirjam Rotenstreich, Esther Gerritsen en Jan van Mersbergen. ‘Ondertussen ergens anders’ is het motto van deze Boekenweek, die in het teken van de reisliteratuur staat. De vraag ‘Waar zou u nu graag ergens anders willen zijn?’ leverde heel verschillende antwoorden op.

Jan van Mersbergen - foto Bram Budel

Jan van Mersbergen – foto Bram Budel

Jan van Mersbergen zou heel graag in Venlo willen zijn, waar zijn meisje woont en waar hij net vijf dagen carnaval heeft gevierd. Mét haar. Hij is nu twee dagen in zijn woonplaats Amsterdam, maar wil zó weer terug. Op zijn revers een speldje van de Venloose carnavalsgroep Naate Raaf. Hij is geen lid: ‘Daar kom je niet zomaar tussen!’ Al elf jaar wordt hij uitgenodigd op het Boekenbal, maar lid worden van de exclusieve carnavalsvereniging, dat is een ander verhaal.
Laatste boek: Naar de overkant van de nacht, een roman die zich afspeelt in een hallucinerende carnavalsnacht. Maar deze week is zijn jongste boek uitgekomen: De laatste ontsnapping.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .