Gazdanov – fenomenale vertelstem

In De Groene Amsterdammer verscheen mijn recensie van Het fantoom van AlexanderGazdanov Wolf van de herontdekte Russische schrijver Gajto Gazdanov. Het boek begint met een van de intrigerendste zinnen die ik dit jaar las: ‘Van al mijn herinneringen, van die eindeloze reeks ervaringen uit mijn leven, is de pijnlijkste de herinnering aan de enige moord die ik heb begaan.’ Via de link http://www.groene.nl/2013/38/bonbons-voor-kind-hoertjes is de hele recensie te lezen.
De verteller, een anonieme Russische journalist in Parijs in de jaren veertig, heeft een fenomenale vertelstem.
Via de website van De Groene Amsterdammer zijn alle recensies en artikelen die ik voor De Groene schrijf te vinden, soms achter de betaalmuur, soms niet.

Dit bericht werd geplaatst in Buitenlandse boeken gerecenseerd, Nieuws. Bookmark de permalink .