Passaporta festival: over de droom van het hiernamaals en over vulkanen

De hemel volgens Francesco Botticini

De hemel volgens Francesco Botticini

Op het literatuurfestival Passaporta in Brussel presenteer ik op zondag 24 maart om 12.30 in het Paleis van Schone Kunsten BOZAR een bijzonder gesprek tussen de Roemeense schrijver Mircea Cartarescu en de Vlaamse schrijver Erwin Mortier. Onderwerpen: de romans De trofee (Cartarescu) en Godenslaap (Mortier) en de wijze waarop beide schrijvers zich God en de hemel voorstellen. ‘Verbeelding’ is het overall thema van het festival, en zal ook ter sprake komen in het tweede gesprek dat ik die zondag modereer: met de IJslandse schrijvers Auður Ava Ólafsdóttir en Sjón (tekstschrijver voor o.a. Björk en Lars von Trier) over de invloed van het onherbergzame IJslandse landschap, oude saga’s en het opgroeien in een kleine gemeenschap.
Voor alle informatie en toegangskaartjes: http://www.passaporta.be

Dit bericht werd geplaatst in Interviews on stage, Nieuws. Bookmark de permalink .