Esther Gerritsen, Nederlandse debuten en Amos Oz

Nieuwe artikelen in De Standaard der Letteren:

Anker Een beschaafde man– een stuk over Amos Oz’ Onder vrienden (18-1-2013), dat zich afspeelt in de kibboets. Amos Oz: ‘Voor mij was de kibboets een ultieme universiteit van de menselijke natuur. Ik heb dertig jaar doorgebracht met driehonderd mensen in intieme nabijheid. Ik zag alles, ik zag hen en hun levens, en kende hun geheimen.’ [uit interview met Ha’aretz]
– een artikel over Nederlandse debuten, met Jan-Willem Ankers Een beschaafde man en Marjolijn van Heemstra’s De laatste Aedema als positieve uitschieters. Titel: Adel verplicht (25-1-2013). Citaat: ‘Anker wekt bewondering op, door de durf en de joyeuze overmoed waarmee hij schrijft.’
– een interview met Esther Gerritsen over onder meer de voordelen van ducktape: zie de krant van vrijdag 1 februari. Mét recensie van Gerritsens roman Dorst en natuurlijk weer een geweldige foto van Patrick Post.

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .