Coen Stork, de rode ambassadeur

Deze week interview ik voor de GPD-bladen Coen Stork naar aanleiding van het boek De rode ambassadeur dat journalist Peter Henk Steenhuis over hem schreef. Stork was op cruciale momenten in de geschiedenis in Zuid-Afrika, Cuba en Roemenië. In Roemenië ben ik zelf ook een paar keer geweest; een bijzondere ervaring. Coen Stork was er tijdens de spannendste tijd: de val van dictator Ceausescu. Ook na zijn pensionering bleef hij zich inzetten voor Roemenië, onder andere in het bestuur van de CEEBP (Central and East European Book Projects), waar ik hem leerde kennen.
Het is een van de eerste diplomaten die ik leerde kennen die geestig is, die zijn mening niet onder stoelen of banken steekt, die ruiterlijk opkomt voor de goede zaak, en die hartstochtelijk van kunst houdt.

 

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Interviews, Nieuws. Bookmark de permalink .