City2Cities: interview Michel Faber

Maria met Michel Faber 16 mei 2015Afgelopen zaterdagavond interviewde ik Michel Faber in het postkantoor aan de Neude in Utrecht over zijn roman Het boek van wonderlijke nieuwe dingen. De zaal zat vol; Faber heeft na afloop anderhalf uur gesigneerd… Het publiek kreeg er ‘acute leeshonger’ van, las ik in een internetreactie.
Er was een première: Faber las tot slot vier gedichten voor, vers van de naald. Hij heeft aangekondigd geen roman meer te willen schrijven. Poëzie lijkt nu de juiste manier om uiting te geven aan de pijn om het overlijden van zijn vrouw Eva, afgelopen zomer.Neude City2Cities
In een van de gedichten beschrijft hij hoe hij in zijn zieke vrouw het kleine meisje ziet dat ze ooit geweest is. Een prachtig voorbeeld van hoe je met woorden, met poëzie, terug kan gaan in de tijd en iemand weer kan laten bestaan – al is het maar op papier. Het publiek, op de foto hiernaast nog in afwachting van Fabers komst, hing aan zijn lippen…

 

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.